Support

Kontakta oss gärna om du har frågor eller kommentarer.

E-post: support@hippsomapp.se

Vanliga frågor:

 1. Tidigare sparades mina kartor, banor och resultat in katalogen ‘gpsorienteering/maps’ etc. i telefonen, men nu är katalogerna tomma.
  På grund av nya regler från Google så är dessa filer flyttade till appens interna lagringsutrymme i version 4.4 och uppåt. Om du fortfarande har kartor i katalogen ‘maps’ så kan du importera dem med funktionen ‘Importera karta’.
 2. Jag hittar inte funktionerna ‘Hämta publik karta’, ‘Skapa ny bana’, ‘Hämta bana’, ‘Visa rutt på karta’ m.m.
  Många funktioner finns i undermenyer (options menu). Du når dessa genom att trycka på ‘meny’-knappen på mobilen. Meny-knappen är en standardknapp på mobilen (liksom ‘bakåt’-knappen). På vissa mobiler är detta en fysisk knapp och på andra är det en ‘touch’-knapp. Vissa modeller (t.ex. Galxy S5) har gömt den på samma knapp som ‘multi-tasking’-knappen och då måste man hålla inne knappen en stund för att menyn ska visas.
 3. Hur använder jag en extern Bluetooth GPS?
  Du kan använda en extern Bluetooth GPS (t.ex. Garmin GLO) för att öka noggrannheten på platsangivelsen och förlänga batteritiden.Följ stegen nedan (steg a till c behövs bara första gången för att konfigurera systemet):
  a) Para den externa Bluetooth GPS:en enligt instruktionen för GPS-enheten.
  b) Installera appen ‘Bluetooth GPS’.
  c) Starta ‘Bluetooth GPS’-appen och markera ‘Enable Mock GPS Provider’. Tryck på ‘Tillåt falska platser’, ‘Välj app för påhittad plats’ eller liknande (beroende på telefontyp).  Välj ‘Bluetooth GPS’, om du får göra ett val.
  d) Markera ‘Enable Mock GPS Provider’ igen, välj din parade GPS-enhet i listan och tryck ‘Connect’ när din externa GPS-enheten är påslagen. Mobilen ansluter nu till GPS-enheten, som rapporterar aktuell position så snart GPS satelliterna är fixerade.
  e) Starta ‘GPS Orientering’-appen och starta ditt lopp. Den externa GPS:en kommer nu att användas för positionering.